Imprimare

Medicii au putut comunica cu un pacient aflat in stare vegetativa de 12 ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La mai bine de 12 ani dupa ce a suferit un accident de masina care l-a lasat in stare vegetativa, un canadian a inceput sa comunice cu medicii care-i monitorizeaza activitatea cerebrala prin scanari fRMN (rezonanta magnetica functionala), conform Agerpres.

Scott Routley, 39 de ani, a putut comunica cu medicii si le-a transmis ca nu are dureri, fiind pentru prima oara cand un pacient necomunicativ, cu creierul sever afectat de accident, ofera raspunsuri directe la intrebari cu privire la tratamentul pe care-l primeste si la starea sa.

"Scott ne-a demonstrat ca are o minte constienta si ca gandeste", a declarat neurologul britanic Adrian Owen pentru BBC. "I-am scanat creierul de mai multe ori, iar modelul de activitate cerebrala detectata demonstreaza clar ca Scott alege sa ne raspunda la intrebari. Credem ca Scott stie cine este si unde se afla", a mai adaugat el.

Adrian Owen a condus o echipa medicala de la Brain and Mind Institute din cadrul Universitatii Western Ontario, care a folosit scanari RMN pentru a evalua raspunsurile pacientului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-au-putut-comunica-cu-un-pacient-aflat-in-stare-vegetativa-de-12-ani_18008/

lauff lautf laurf