Imprimare

Doua spitale romanesti, renovate din bani americani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul Statelor Unite ale Americii a renovat Spitalul din localitatile Ghimpati, judetul Giurgiu si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Iasi, anunta Agerpres.

Conform sursei citate, Guvernul SUA a donat 410.000 dolari pentru renovarea Spitalului din Ghimpati, Giurgiu. Proiectul este finantat de Comandamentul European al SUA (EUCOM) si va include renovarea fatadei spitalului, ferestrele, sistemul electric si de incalzire, acoperisul si usile. Aproximativ 25.000 de cetateni care traiesc in Ghimpati si in imprejurimi vor beneficia de acest proiect.

La Iasi, donatia a fost de 300.000 de dolari pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii 'Sf. Maria'. Acest proiect, finantat tot de EUCOM, va include renovarea zidurilor, podelelor, ferestrelor si a sistemului electric de la etajul 3 al spitalului. Aceasta renovare va contribui la imbunatatirea serviciilor de sanatate oferite pentru copiii care traiesc in aceasta regiune a tarii.

Guvernul SUA a contribuit cu 1,32 milioane de dolari la imbunatatirea serviciilor de sanatate din Romania, care au inclus aceste doua proiecte si un sistem de tele-medicina pentru Ministerul Sanatatii, finantat de Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Doua-spitale-romanesti_-renovate-din-bani-americani_18014/

lauff lautf laurf