Imprimare

Procedura in premiera pentru tratarea durerii neuropate, la SUUB

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de medici de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti (SUUB) a efectuat in premiera doua proceduri de implantare de neurostimulatoare in coloana vertebrala a doi pacienti. Scopul procedurii este tratarea dureri neuropate, care nu cedeaza in urma tratamentelor clasice.

"Procedura presupune implantarea unui electrod in spatiul epidural la nivelul canalului vertebral, in partea posterioara a acestuia si, astfel, incercam sa pacalim creierul. In cazul primei paciente, stimulii durerosi pe care ii are in urma operatiilro de coloana pe care le-a suferit pana acum raman sunt anulati de stimulare si inlocuiti de o senzatie de usoare furnicaturi si presiune locala", a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, cel care a coordonat echipa de medici.

Conform medicului, ambii pacienti sunt pe medicatie antialgica masiva care nu mai este eficienta.

"Al doilea pacient a incercat diverse terapii, insa nu au functionat. In cazul lui am apelat la stimulare bilaterala pentru ca are durere pe ambele parti", a continuat dr. Ovidiu Nicolae Palea.

Se estimeaza ca in Romania sunt peste 1.000 de pacienti care au nevoie de astfel de proceduri.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Procedura-in-premiera-pentru-tratarea-durerii-neuropate_-la-SUUB_18017/

lauff lautf laurf