Imprimare

Raed Arafat nu vrea sa fie ministru in viitorul Guvern

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Actualul ministru al Sanatatii, dr. Raed Arafat, sustine ca nu vrea sa fie ministru si in viitorul guvern, intrucat asta presupune o functie politica, anunta mediafax.ro.

"Eu am zis ca am acceptat aceasta pozitie ca o solutie exceptionala pentru o situatie exceptionala. Ministrul trebuie sa fie un om politic, este normal. Nu este o perioada scurta, ci una lunga. Orice decizie va avea multe aspecte si influente politice. Daca stau, voi fi o persoana extrem de rigida, neflexibila si nedoritoare sa inteleaga anumite lucruri. Prefer pozitia de mai jos. Prefer partea pur tehnica, sa mi se dea sa fac asta, asta si alte chestii decat urgenta ca pana acum, dar nu la o pozitie politica", a declarat ministrul Sanatatii.

Dr. Raed Arafat e de parere ca va putea imbunatati sistemul de sanatate romanesc mai degraba dintr-o pozitie tehnica, decat daca ar fi nevoit sa ocupe o functie politica.

"Am acceptat (functia de ministru al Sanatatii, n.r.) pentru ca era o solutie de conjunctura, demisia domnului Cepoi, interimat asigurat de domnul prim-ministru. Eram convins ca se poate un nou interimat, dar mi s-a spus ca nu pot fi interimar dupa primul mandat al premierului si am acceptat pentru aceasta perioada", a continuat Arafat.

Arafat, numit ministru pe data de 7 noiembrie

Raed Arafat a fost numit in functia de ministru al Sanatatii pe 7 noiembrie, in cadrul unei ceremonii scurte. Premierul Victor Ponta declara, cu ocazia unui forum de sanatate organizat de Intact ca spera sa il pastreze pe Arafat ministru si in noul guvern.

"Situatia trebuia privita la rece, domnul prim ministru era ministru interimar si eu am avut delegatia si am condus ministerul in ultima luna. Constitutia nu permite sa fie numit un al doilea ministru interimar care era intentia initiala si atunci, solutia a fost dupa o analiza amanuntita sa avem o continuitate la minister. Am acceptat functia pana la alegeri ca sa pot asigura continuitatea si sa reusim cel putin sa implementam cateva idei dintre cele pe care le-am anuntat acum o luna", a declarat dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii.

Acesta a explicat ca achizitiile pe termen lung de materiale, aparatura si medicamente scumpe vor fi facute de Ministerul Sanatatii. Prin urmare, institutia va deveni unitate centrala de achizitii pentru sistemul de sanatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Raed-Arafat-nu-vrea-sa-fie-ministru-in-viitorul-Guvern_18022/

lauff lautf laurf