Imprimare

Primul stent bioresorbabil din Romania, implantat la o clinica privata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Primul stent resorbabil, utilizat pentru pacientii cu leziuni coronariene, a fost implantat la Centrul de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala Med New Life (MNL) de catre dr. Dan Deleanu, seful al Sectiei de Cateterism Cardiac Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu".

Stentul este bioresorbabil si a fost lansat la sfarsitul saptamanii trecute in Viena. Conform statisticilor, mai mult de o treime dintre pacientii cu leziuni coronariene necesita un astfel de implant.

"Media europeana este de 2.000 de cazuri la un milion de locuitori, in Romania se fac 500 de cazuri la un milion de locuitori, este vorba de stentari totale clasice. Acest tip de stent este indicat mai mult la tineri cu leziuni coronariene, care, avand in vedere ca stentul se resoarbe, nu mai au nevoie sa mai ia medicatia, dupa interventie, vasul revine la o forma normala, exista vasoconstrictie, vasodilatatie, spre deosebire de stenturile de pana acum metalice, care tin ca o armatura vasul. Nu e o limita de varsta, poate fi utilizat si la persoane varstnice, depinde de starea vaselor, daca sunt leziuni foarte calcifiate nu este indicat. Dupa primele sase luni incepe resorbtia care dureaza pana la doi ani. Este o revolutie in cardiologia interventionala care este asteptata de multi ani", a declarat medicul.

Costul unui astfel de stent este in jur de 4.000 de euro. Operatia dureaza efectiv 35-45 de minute si pacientul poate sa plece a doua sau a treia zi acasa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-stent-bioresorbabil-din-Romania_-implantat-la-o-clinica-privata_18029/

lauff lautf laurf