Imprimare

Medic de la UPU atacat de un pacient nemultumit

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un medic de la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Sfantul Spiridon din Mioveni (Arges) a fost atacat cu o surubelnita de un pacient, anunta mediafax.ro. Conform sursei citate, pacientul sustinea ca nu a fost tratat corespunzator.

"Barbatul de 60 de ani, pansat la ochiul stang a venit la Urgenta spitalului din Mioveni si a cerut ingrijiri medicale pentru ca se simtea rau, era agitat. A incercat sa ma loveasca, dar un pacient a fost vigilent si l-a prins de brate si asa nu a reusit sa ma loveasca. Asistentele l-au chemat pe paznic, acesta fiind ranit. Practic, in timp ce il consultam, omul a scos o surubelnita din buzunar si a incercat sa ma loveasca, a fost infiorator, iar agresorul i-a infipt surubelnita in palma paznicului si a fugit pe strada. Atunci s-a sunat la 112", a povestit medicul Anisoara Stancu.

Potrivit acesteia, nu este prima oara cand barbatul a avut un comportament agresiv fata de personalul medical din spital. Acesta a fost dus la Politie pentru declaratii, urmand a fi supus unui consult psihiatric.

De curand, Camera Deputatilor a adoptat o lege prin care agresorii medicilor, asistentilor medicali si cei ai soferilor de ambulanta vor fi pedepsiti. Legea a fost votata cu 186 de voturi pentru.

Astfel, amenintarile, lovirea, vatamarea corporala si vatamarea corporala grava savarsite impotriva personalului sanitar aflat in exercitiul functiunii vor fi pedepsite prin stabilirea unor pedepse similare celor prevazute de Codul penal pentru infractiunea de ultraj.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medic-de-la-UPU-atacat-de-un-pacient-nemultumit_18028/

lauff lautf laurf