Imprimare

Organizatia Salvati Copiii a dotat inca o maternitate cu aparatura necesara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia Salvati Copiii a donat aparatura in valoare de peste 110.000 de lei Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra Neamt, anunta Agerpres. Cofnorm sursei citate, scopul este acela de a reduce rata mortalitatii infantile in judet.

"Este a treia actiune de acest fel organizata de Salvati Copiii. Am dotat anterior si maternitatea Cantacuzino din Bucuresti, maternitatea din Adjud, valoarea totala a investitiilor fiind de 282.500 de lei. Rezultatele acestor investitii sunt inestimabile: numeroase vieti de bebelusi salvate", a declarat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Salvati Copiii.

Potrivit statisticilor, in Romania, la fiecare cinci ore, un copil care nu a implinit varsta de un an moare. Rata mortalitatii infantile de la noi din tara se situeaza la un nivel dublu fata de restul tarilor din Uniunea Europeana.

"Media de varsta la nastere pentru aceste grupuri defavorizate este de 17 ani, cu noua ani mai mica decat media nationala. Intrebarea este cum facem ca toate femeile insarcinate si mamicile cu copii pana in cinci ani sa fie ingrijite de medici, cum facem sa fie detectate la timp nasterile cu risc", a declarat Gabriela Alexandrescu.

Rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, atat ca procent, cat si ca cifre absolute, 8471 decese in 1990, 2250 in 2009 si, respectiv, 1850 in 2011. Cu toate acestea, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana cu o rata a mortalitatii infantile de 9,4 la 1000 de copii nascuti vii in 2011 (conform Institutului National de Statistica).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Organizatia-_Salvati-Copiii_-a-dotat-inca-o-maternitate-cu-aparatura-necesara_18045/

lauff lautf laurf