Imprimare

A fost realizat primul transplant cu telocite

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Primul transplant cu telocite a avut loc intr-unul dintre cele mai mari laboratoare din lume, fiind realizat de prof. DQ Cai, director al Key Laboratory for Regeneration Medicine, Ji Nan University din Canton (Guangzhou), China.

"Mai exact, este vorba despre izolarea cardiaca a telocitelor si transplantul lor in inima post infarct miocardic. Rezultatele acestui transplant au aratat o imbunatatire clara a performantelor inimii bolnave", se arata intr-un comunicat. 

Saptamana viitoare, prof. DQ Cai va veni in Romania. Acesta va oferi informatii referitoare la transplantul realizat. Alaturi de el se va afla acad. LM Popescu, romanul care a descoperit telocitele. Medicul va aduce in discutie planurile Chinei privind telocitele, urmand a prezenta si stadiul in care se afla parteneriatul dintre Universitatea Harvard si Institutul pe care il coordoneaza.

Acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina din Bucuresti va face o scurta trecere in revista a cercetarii stiintifice romanesti in oncologie, dar va discuta si despre transplantul de organe si transplantul tisular, precum si despre cercetarea din diverse specialitati medicale.

Totodata, rectorul  va oferi informatii despre proiectul UMF “Carol Davila” pentru 2013 in ceea ce priveste infiintarea unui Institut de Cercetare Stiintifica, multidisciplinar, ce va beneficia de multiple colaborari cu centre europene performante.

De asemenea, dr. Tudor Panu, directorul general al CoordBloodCenter va vorbi despre medicina regenerativa si despre importanta tandemului telocite-celule stem.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-fost-realizat-primul-transplant-cu-telocite_18051/

lauff lautf laurf