Imprimare

Presedintele FASMR: Avem nevoie de noroc la rezidentiat avand in vedere greselile din ECN!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In mai putin de 48 de ore, peste cinci mii de absolventi de medicina vor sustine concursul de rezidentiat. Emotiile sunt foarte mari, chiar si in cazul celor care s-au pregatit temeinic pentru acest examen atat de important in viitoarea lor cariera.

Presedintele Federatiei Asociatiilor Studentilor la Medicina din Romania (FASMR), absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara sustine ca atat el cat si colegii sai medicinisti din tara vor avea nevoie de foarte mult noroc la examenul de rezidentiat. Motivul? Numeroasele greseli identificate de absolventii de medicina in bibliografia unica pentru examenul de rezidentiat - domeniul medicina. 

"Nu ai cum sa iti exprimi o parere despre o carte decat in momentul in care o parcurgi in intregime. Iar la o lectura in ansamblu am observat ca Book des ECN e plina de greseli, si medicale si de traducere, ceea ce este inadmisibil avand in vedere ca este o literatura din care trebuie sa invatam pentru un examen definitoriu in cariera fiecaruia dintre noi", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Ionut Cobec, presedintele FASMR.

Rezidentiatul ar trebui sa fie o incununare a celor sase ani de facultate

In plus, adauga fostul student, sunt lucruri usor diferite fata de ce s-a invatat in facultate. "Ideea acestei carti a fost una buna insa, din punctul meu de vedere, trebuia citita de mai multi specialisti. Sper ca cei care elaboreaza subiectele sa le faca in asa fel incat sa demonstram ceea ce stim, nu ceea ce nu stim. In definitiv, rezidentiatul ar trebui sa fie o incununare a rezultatelor pe care le-am avut in timpul facultatii", a completat Ionut Cobec.

In opinia acestuia, scopul rezidentiatului este acela de a intocmi un clasament. "Daca ar fi trebuit sa demonstram ceva, am fi facut asta in cei sase ani de studii. Important este sa obtinem fiecare specialitatea pe care ne-o dorim. Cred ca este chinuitor sa ajungi sa faci o specialitate care nu iti place", a explicat presedintele FASMR.

Cobec: "Intotdeauna sunt emotii la examenul de rezidentiat!"

In ceea ce-l priveste, marturiseste ca are emotii. Si e convins ca si colegii sai sunt in aceeasi situatie. "Chiar si in conditiile in care esti foarte bine pregatit, tot ai emotii mari. Asa adrenalina ca cea din preajma examenului de rezidentiat e mai rar vazuta la medicinisti. Desi face o clasificare, rezidentiatul e important pentru ca in functie de rezultat iti construiesti un drum. Asadar, este esential sa fie un inceput bun. Atunci cand iti faci meseria cu pasiune, ajungi sa ai si rezultate notabile. Colegilor mei le urez succes si multa intelepciune in alegerile pe care le vor face!", a conchis absolventul din Timisoara.

Concursul de rezidentiat are loc duminica, 25 noiembrie 2012. Examenul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

PaginaMedicala.ro ureaza mult succes tuturor celor care sustin examenul de rezidentiat!

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Presedintele-FASMR_-_Avem-nevoie-de-noroc-la-rezidentiat-avand-in-vedere-greselile-din-ECN__18055/

lauff lautf laurf