Imprimare

Greva in sistemul de sanatate din Spania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 75.000 de angajati ai sistemului de sanatate public din Madrid au luat decizia de a protesta vis a vis de restructurarea pusa la punct de executivul regional, anunta Agerpres. Acestia sunt nemultumiti de noile reforme care au loc in sectorul de sanatate.

Prin urmare, angajatii s-au adunat in grupuri de protest, au blocat intrarea in spitalul "12 de Octubre" din Madrid si au ridicat pancarte, strigand totodata sloganuri in apararea sistemului public de sanatate.

In zilele de greva, sindicalistii au dat asigurari ca se vor respecta serviciile minime, cu un orar de zi de sarbatoare - desi serviciile acordate pacientilor cu patologii deosebit de grave vor fi respectate 100%.

Sindicatele sustin ca planul de restructurare a sistemului va duce la pierderea a 8.000 de locuri de munca in sectorul sanitar public din Madrid.

In proiectul de buget pentru 2013, executivul regional din Madrid prevede externalizarea administrarii sanitare a sase spitale, precum si a gestiunii intregii retele publice. De asemenea, guvernantii locali vor sa inchida un institut de cardiologie, sa centralizeze laboratoarele, sa privatizeze 26 de categorii de personal administrativ si sa implementeze coplata farmaceutica, de un euro pentru fiecare reteta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Greva-in-sistemul-de-sanatate-din-Spania_18063/

lauff lautf laurf