Imprimare

Primele carduri de sanatate au fost elaborate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat ca primele carduri de sanatate au fost deja elaborate in cadrul proiectului pilot care a inceput la Arad. Conform Agerpres, persoanele exceptate de la plata transportului in comun ar putea utiliza cardul pentru validarea calatoriei.

"Primele carduri au fost elaborate in cadrul proiectului pilot care a inceput la Arad. Este vorba despre aproximativ 300 de bucati. Un al doilea pilot, pentru care vor fi elaborate aproximativ 100.000 de carduri, va fi utilizat in centrele de dializa, iar daca sistemul functioneaza bine dupa 1 ianuarie 2013 va incepe elaborarea a un milion de carduri pe luna", a declarat dr. Marius Filip.

Potrivit acestuia, Ministerul Transporturilor a solicitat ca toate persoanele exceptate de la plata transportului in comun sa poata valida calatoria folosind cardul de sanatate la urcarea in mijloacele de transport.

"De exemplu, pensionarii, veteranii de razboi si toate celelalte categorii ar putea utiliza cardul de sanatate pentru validarea calatoriei, reusind astfel sa aiba permanent cardul asupra lor. In viitor acest lucru s-ar putea extinde si la studenti si elevi", a completat medicul sef al CNAS.

Reamintim ca medicii de familie nu au avut acces la SIUI si nici la reteta electronica timp de cateva zile. Motivul pentru care CNAS a oprit temporar sistemele a fost cardul de sanatate, care a intrat in functiune incepand de ieri, insa doar in judetul Arad.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primele-carduri-de-sanatate-au-fost-elaborate_18062/

lauff lautf laurf