Imprimare

Tehnicile moderne de operare a cataractei, abordate de specialisti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Chirurgia refractiva este practicata la o scara tot mai larga in Romania, tehnicile operatorii in acest domeniu cunoscand progrese semnificative pe plan mondial in ultimii ani. Cei peste 250 de oftalmologi romani au abordat acest subiect la prima conferinta nationala a Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie Regractiva (SRCCR), ce s-a desfasurat in perioada 16 - 17 noiembrie 2012.

"Prima Conferinta Nationala a Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie Refractiva este o premiera semnificativa pentru Romania, ca anvergura stiintifica, de nivel european a evenimentului, cat si prin faptul ca a reunit cei mai reputati specialisti oftalmologi romani din domeniu. Este de bun augur acest interes al celor mai buni doctori din domeniu, inclusiv cei din tanara generatie, pentru a pune bazele preocuparii consecvente pentru evolutia acestor componente ale oftalmologiei romanesti, in demersul sau de a se alinia standardelor actuale ale medicinei practicate la nivel european si mondial. Statutul SRCCR de membru al European Society of Cataract and Refractive Surgery ne onoreaza si ne obliga in acelasi timp si speram sa fim la inaltimea asteptarilor", a declarat dr. Ozana Moraru.

Alte subiecte abordate in cele doua zile de dezbateri si prezentari au vizat cele mai moderne tehnici de operare a cataractei, in special cazurile dificile, dar si posibilele complicatii si rezolvarea lor.

La eveniment au fost prezenti cei mai cunoscuti si experimentati chirurgi oftalmologi romani, dar si reprezentanti ai tinerei generatii. De altfel, conferinta a inclus o sectiune special dedicata tinerilor oftalmologi aflati la inceput de drum in chirurgia oculara.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tehnicile-moderne-de-operare-a-cataractei_-abordate-de-specialisti_18060/

lauff lautf laurf