Imprimare

Presedintele CNAS: Sistemul informatic risca sa fie subfinantat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sistemul Informatic Unic Integrat se afla in situatia de a fi subfinantat, dupa cum a precizat dr. Doru Badescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Medicul a explicat in cadrul unei conferinte de presa ca a depus o noua sesizare la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Conform raportului intocmit de Curtea de Conturi, cei care au prejudiciat intr-o masura mai mica sau mai mare bugetul Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate (FNUASS) sunt fostii presedinti ai CNAS.

"Pentru a inlatura orice asociere intre momentul prezentarii acestui raport si evenimentele politice actuale, trebuie precizat ca misiunea Curtii de Conturi era planificata din noiembrie 2011. De asemenea, extinderea perioadei evaluate la mai multi ani a fost cauzata de abaterile constatate, care au dus la extinderea verificarii modului de achizitie si implementare a SIUI-ului pe ultimii 10 ani, conform procedurilor Curtii de Conturi. Asa cum in domeniul energetic exista baietii destepti, si sanatatea are baietii ei care au lucrat in defavoarea asiguratului", a declarat dr. Doru Badescu.

Raportul Curtii de Conturi prevede, pe langa abaterile privind achizitia si apoi implementarea SIUI, si neregulile constatate la inregistrarea contabila a proiectului. SIUI, achizitionat de CNAS in perioada 2002-2010, nu a fost inregistrat ca "mijloc fix care functioneaza ca un tot unitar si indeplineste in mod independent o functie distincta", ci pe componente ale sistemului.

Stire in curs de actualizare 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Presedintele-CNAS_-Sistemul-informatic-risca-sa-fie-subfinantat_18070/

lauff lautf laurf