Imprimare

80% dintre cei care au dat rezidentiatul in Bucuresti au promovat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 80% dintre candidatii care au sustinut examenul de rezidentiat in centrul universitar din Bucuresti l-au promovat. Astfel, din cei 1896 de candidati inscrisi la examen, 1528 au intrunit punctajul minim de promovare in toate cele trei domeniile: medicina, medicina dentara si farmacie.

"O promovabilitate de peste 80% reprezinta un rezultat bun. Subiectele intocmite de comisia locala de rezidentiat din Bucuresti au avut un grad de dificultate ridicat, iar acest rezultat nu poate decat sa ne bucure. An de an, avem candidati din ce in ce mai buni la rezidentiat, ceea ce ne ofera mari sperante. Referitor la clasamentul final, acesta va fi publicat maine. Noi deja am trimis listele catre Ministerul Sanatatii, acesta le va omologa si le va publica. Daca totul va functiona asa cum este planificat, repartitia va avea loc duminica. La repartitie vor fi prezenti toti cei care au sustinut examenul in Bucuresti si l-au promovat", a declarat pentru PaginaMedicala.ro acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

Potrivit Comisiei Locale de Rezidentiat a Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti in urma examenului, au fost depuse 36 de contestatii. Dintre acestea, 20 de contestatii au contestat modul de alcatuire a 26 de intrebari in domeniul medicina, insa niciuna dintre ele nu a fost admisa. De asemenea, 36 de candidati au solicitat rescanarea grilelor de concurs. Cu toate acestea, nu s-au inregistrat modificari de punctaj. 

In ceea ce priveste punctajul maxim in domeniul medicina, acesta a fost de 941 de puncte, in timp ce punctajul minim de promovare a fost de 564 de puncte. Din cei 1474 de medici inscrisi, 1181 au promovat concursul national de rezidentiat si isi pot alege specialitatea duminica. 

Patru intrebari anulate la rezidentiatul in medicina dentara

Noua contestatii au fost depuse de candidatii care au sustinut examenul de rezidentiat in domeniul medicina dentara privind modul de alcatuire a sapte dintre intrebari. In urma contestatiilor, patru dintre acestea au fost anulate. Alte sapte contestatii s-au referit la modul de capsare a paginilor in caietul de tip B. Conform comunicatului Comsiei Locale de Rezidentiat UMF Bucuresti, au existat si patru solicitari privind rescanarea grilelor de concurs, fara niciun fel de modificare a punctajelor. 

Punctajul maxim realizat in domeniul medicina dentara in centrul universitar bucurestean a fost de 860 de puncte. In urma calculelor, punctajul minim de promovare este de 516 puncte. La concursul de rezidentiat in medicina dentara au participat 303 candidati, 232 dintre acestia reusind sa il promoveze. 

Grilele modificate sunt afisate pe site-ul rezidentiat.umf.info, ele fiind definitive. 

115 absolventi de farmacie din 122 inscrisi au promovat examenul

In acest an, 122 de absolventi ai facultatilor de farmacie s-au inscris la concursul de rezidentiat organizat in Bucuresti. Gradul de promovabilitate al candidatilor a fost de 94%, punctajul maxim obtinut fiind de 898 de puncte, iar punctajul minim de promovare fiind de 538 de puncte. 

Candidatii nu au facut nicio contestatie cu privire la modul de alcatuire al intrebarilor si nu au solicitat rescanarea grilelor de concurs. 

Conform metodologiei de rezidentiat, la Bucuresti s-a desfasurat concursul pentru posturile publicate in judetele Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

Dintr-un numar total de 2.552 de locuri, pentru Bucuresti au fost alocate 524 de locuri in domeniul medicina, 63 in domeniul medicinei dentare si 29 de locuri in domeniul farmaciei.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/80_-dintre-cei-care-au-dat-rezidentiatul-in-Bucuresti-au-promovat_18073/

lauff lautf laurf