Imprimare

Romanii - pe locul trei in Europa in topul supraponderalilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Romania se afla in momentul de fata pe locul trei in topul supraponderalilor din Europa, in conditiile in care in 2003 statisticile europene clasau Romania pe locul 23 in Europa in privinta procentului de persoane supraponderale si obeze, anunta Agerpres.

Statisticile Institutului de Endocrinologie "C.I.Parhon" arata ca 30% dintre romance sunt supraponderale, in timp ce 20% dintre barbati au o greutate peste normal. In ceea ce priveste copii, cifrele sunt de asemenea ingrijoratoare. Astfel, 40% dintre copiii din Romania sunt obezi.

"Din pacate, majoritatea celor care au probleme cu greutatea isi doresc sa scape de surplusul ponderal peste noapte si refuza sa inteleaga ca asa ceva nu este posibil. Asa se explica faptul ca peste 80% dintre cei care mi se adreseaza au urmat cel putin o dieta de infometare, au slabit si au crescut apoi in greutate mai mult decat la inceputul dietei", a declarat dr. Lygia Alexandrescu.

Medicul spune ca atunci cand in dieta zilnica exista un numar foarte redus de calorii, mai putin de 1.400, metabolismul incepe sa incetineasca viteza arderilor. In plus, in momentul in care se renunta la infometare, kilogramele se depun imediat si chiar in numar mai mare, sustine dr. Lygia Alexandrescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Romanii---pe-locul-trei-in-Europa-in-topul-supraponderalilor_18079/

lauff lautf laurf