Imprimare

Locuri si posturi ramase neocupate la rezidentiat dupa prima zi de repartitie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Repartitia celor care au promovat concursul national de rezidentiat a avut loc astazi in toate cele sase centre universitare. La Bucuresti, repartitia s-a prelungit, astfel ca tinerii medici vor avea si maine posibilitatea de a opta fie pentru locurile ramase disponibile, fie pentru posturile care nu au fost inca ocupate.

Conform unui document publicat de Comisia Locala de Rezidentiat din Bucuresti, candidatii care au promovat rezidentiatul mai au la dispozitie 73 de locuri in Bucuresti si Constanta.

Asadar, maine se mai poate opta pentru cele 12 locuri in specialitatea epidemiologie si cele 18 locuri in specialitatea medicina de urgenta (15 Bucuresti, 3 Constanta). De asemenea, mai sunt disponibile 9 locuri in specialitatea sanatate publica si management, 7 dintre acestea in Bucuresti si celelalte doua in Constanta. Cei interesati de medicina de familie trebuie sa stie ca mai au la dispozitie 6 locuri in Constanta. Puteti consulta AICI lista tuturor locurilor si a posturilor disponibile.

Peste 80% dintre candidatii care au sustinut examenul de rezidentiat in centrul universitar din Bucuresti l-au promovat. Astfel, din cei 1896 de candidati inscrisi la examen, 1528 au intrunit punctajul minim de promovare in toate cele trei domeniile: medicina, medicina dentara si farmacie.

Conform metodologiei de rezidentiat, la Bucuresti s-a desfasurat concursul pentru posturile publicate in judetele Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

Dintr-un numar total de 2.552 de locuri, pentru Bucuresti au fost alocate 524 de locuri in domeniul medicina, 63 in domeniul medicinei dentare si 29 de locuri in domeniul farmaciei.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Locuri-si-posturi-ramase-neocupate-la-rezidentiat-dupa-prima-zi-de-repartitie_18080/

lauff lautf laurf