Imprimare

A fost descoperita gena care activeaza sistemul imunitar

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cercetatorii australieni au descoperit gena care decide momentul in care sistemul imunitar trebuie sa se activeze, pentru ca organismul sa lupte impotriva infectiilor, anunta realitatea.net. Conform sursei citate, gena ar putea controla virusul HIV, hepatita si tuberculoza.

Gena Arih2, esentiala pentru supravietuirea embrionului, controleaza functionarea sistemului imunitar. Descoperirea oamenilor de stiinta ar putea fi folosita pentru a pune la punct noi tratamente impotriva infectiilor si a maladiilor.

"Gena Arih2 este responsabila cu cea mai importanta si fundamentala decizie pe care sistemul imunitar trebuie sa o ia - daca o reactie imunitara trebuie initiata si avansata sau daca sistemul imunitar trebuie oprit, pentru a evita dezvoltarea unei inflamatii cronice sau autoimunitare", a explicat Marc Pellegrini, coordonatorul studiului.

Potrivit australienilor, gena Arih2 are o structura unica ce ii permite sa devina un excelent purtator al unor medicamente si substante terapeutice, care sa vizeze in mod direct bacteriile sau virusurile, insa fara a afecta celelalte proteine din corp, sau fara a cauza efecte secundare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-fost-descoperita-gena-care-activeaza-sistemul-imunitar_18081/

lauff lautf laurf