Imprimare

UPU de la Spitalul Floreasca are o capacitate de patru ori mai mare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca are, incepand de astazi, o unitate de primiri urgente moderna, aflata la standarde europene. Investitia in noua unitate a fost de peste 12 milioane de lei.

Ministerul Sanatatii a alocat cea mai mare parte a fondurilor, si anume 10 milioane de lei, banii fiind utilizati pentru construirea unui nou corp de cladire, consolidarea cladirii vechi a UPU, dar si refacerea circuitelor functionale.

Echipamentele de urgenta cu care a fost dotata unitatea au fost asigurate printr-un program al Bancii Mondiale, in timp ce o parte din mobilierul achizitionat, in valoare de 80.000 de lei a fost asigurat din donatiile populatiei de 2%.

"Avem in prezent cinci unitati de primiri urgente reorganizate si dotate de catre Ministerul Sanatatii, la nivel european. Alaturi de Spitalul Universitar, Spitalul Judetean din Tg. Mures, Spitalul Judetean Constanta si cel din Satu Mare, astazi, Spitalul Floreasca beneficiaza de o UPU moderna. Aceste investitii fac parte din strategia noastra prin care vrem sa crestem numarul pacientilor tratati, dar si calitatea serviciilor medicale care in urgenta este in corelatie directa cu dotarea de care beneficiezi", a declarat dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii.

Conform MS, proiectul de modernizare al Spitalului Floreasca a fost demarat in 2010, iar capacitatea de tratare a crescut de la 8 paturi de urgenta la 35. Prin urmare, oficialii se asteapta ca numarul de pacienti tratati sa creasca de aproximativ patru ori. Totodata, suprafata UPU a crescut la 1000 mp, si se intinde pe 3 nivele.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/UPU-de-la-Spitalul-Floreasca-are-o-capacitate-de-patru-ori-mai-mare_18083/

lauff lautf laurf