Imprimare

Medicii rezidenti se vor prezenta la stagii in prima zi lucratoare din 2013

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 10 - 17 decembrie 2012 candidatii la rezidentiat care au obtinut punctajul de promovare si au reusit sa prinda locurile si posturile scoase la concurs vor fi incadrati ca rezidenti, pe baza adeverintei eliberate de comisia locala de rezidentiat.

Potrivit legii, prezentarea la stagii se face incepand cu 1 ianuarie 2013. De asemenea, contractul individual de munca se va incheia tot incepand cu data de 1 ianuarie 2013, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr.18/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.

"Medicii rezidenti se vor prezenta la stagii nu in data de 1 ianuarie, care este un termen generic, ci in prima zi de lucru din anul viitor. In schimb, contractul de munca va fi incheiat cu data de 1 ianuarie 2013. Sunt doua lucruri diferite", a declarat pentru PaginaMedicala.ro conf. dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. 

Conform legislatiei in vigoare, contractul va fi incheiat fie pe o perioada determinata, fie o perioada nedeterminata.

Cele patru spitale platitoare din Bucuresti

Candidatii care au ales sa isi efectueze specialitatea in centrul universitar Bucuresti si au optat pentru loc, sunt nevoiti sa se prezinte la unul dintre cele patru spitale platitoare, in functie de specialitatea aleasa.

- pentru Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - specialitatile: anatomie patologica, anestezie si terapie intensiva, chirurgie orala si maxilo-faciala, chirurgie pediatrica, chirurgie toracica, expertiza medicala a capacitatii de munca, gastroenterologie, genetica medicala, igiena, medicina muncii, medicina nucleara, neonatologie, neurochirurgie, oftalmologie, otorinolaringologie, recuperare, medicina fizica si balneologie, sanatate publica si management, chirurgie dento-alveolara, chirurgie orala si maxilo-faciala

- pentru Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti - specialitatile: chirurgie cardiovasculara, chirurgie generala, chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva, endocrinologie, geriatrie si gerontologie, medicina de urgenta, ortopedie si traumatologie, pediatrie, radiologie-imagistica medicala, reumatologie, farmacie clinica, laborator farmaceutic

- pentru Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" Bucuresti - specialitatile: dermatovenerologie, epidemiologie, medicina de familie, medicina de laborator, medicina interna, medicina legala , nefrologie, neurologie pediatrica, obstetrica-ginecologie, ortopedie pediatrica, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, endodontie, ortodontie si ortopedie dento-faciala

- pentru Spitalul Clinic de Urgenta " Sf. Pantelimon" Bucuresti - specialitatile: pneumologie, alergologie si imunologie clinica, boli infectioase, cardiologie, chirurgie vasculara, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, farmacologie clinica, hematologie, medicina sportiva, neurologie, oncologie medicala, radioterapie, urologie, parodontologie, protetica dentara

Repartitia din Bucuresti, desfasurata pe 2 si 3 decembrie 

Pe de alta parte, candidatii care au optat pentru rezidentiatul pe post sunt nevoiti sa se prezinte la unitatea sanitara pentru care s-a publicat postul respectiv, avand asupra lor adeverinta eliberata de comisia locala de rezidentiat.

Ieri si azi a avut loc repartitia candidatilor care au sustinut examenul de rezidentiat in centrul universitar bucurestean. Peste 80% dintre candidatii care au sustinut examenul de rezidentiat in centrul universitar din Bucuresti l-au promovat. Astfel, din cei 1896 de candidati inscrisi la examen, 1528 au intrunit punctajul minim de promovare in toate cele trei domeniile: medicina, medicina dentara si farmacie.

Conform metodologiei de rezidentiat, la Bucuresti s-a desfasurat concursul pentru posturile publicate in judetele Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

Dintr-un numar total de 2.552 de locuri, pentru Bucuresti au fost alocate 524 de locuri in domeniul medicina, 63 in domeniul medicinei dentare si 29 de locuri in domeniul farmaciei.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-rezidenti-se-vor-prezenta-la-stagii-in-prima-zi-lucratoare-din-2013_18085/

lauff lautf laurf