Imprimare

Schimbarea la fata a sistemului de sanatate incepe dupa alegerile parlamentare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In prima sedinta de guvern de dupa alegerile parlamentare va fi prezentata noua lege a sanatatii, anunta Agerpres. Declaratia a fost facuta de consilierul primului ministru, dr. Vasile Cepoi. Fostul ministru al Sanatatii a explicat ca fata de proiectul de act normativ pus in dezbatere publica, modificarile nu sunt majore.

"Am vorbit cu premierul si pe 12 decembrie, in prima sedinta de Guvern, imediat dupa alegeri, vom prezenta Legea sanatatii. Fata de proiectul de lege supus dezbaterii publice, pe site-ul Ministrului Sanatatii nu sunt modificari majore, ci doar de ordin tehnic, pentru ca actul a fost scris de grupuri diferite si acum se armonizeaza informatiile", a declarat dr. Vasile Cepoi.

Prin urmare, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate se va transforma intr-un fel de comisie de supraveghere a asigurarilor.

"Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) se transforma in ceva similar cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), adica reglementeaza si supravegheaza sistemul asigurarilor obligatorii, iar ceilalti, asigurarile facultative. Discutia este ca fiecare societate de asigurari sa aiba intre 700.000 si 1.000.000 de asigurati, dar se fac simulari sa se vada ce ar insemna lucrul acesta", a adaugat medicul.

Conform consilierului de stat, va exista un pachet de baza de servicii medicale, care va include si unul social pentru cazurile ce nu isi pot permite sa plateasca - cazurile defavorizate care vor fi definite de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale - si un pachet suplimentar in cadrul asigurarilor facultative.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Schimbarea-la-fata-a-sistemului-de-sanatate-incepe-dupa-alegerile-parlamentare_18088/

lauff lautf laurf