Imprimare

Prof. Lascar, romanul care a dat ora exacta in chirurgia plastica internationala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti, sustine ca in Romania sunt aproximativ 300 de chirurgi plasticieni. Numarul acestora a crescut constant, dat fiind faptul ca in anii 1990 erau cam 35 - 40 de specialisti in acest domeniu.

"Exista o anumita presiune pentru accesarea specialitatii, presiune materializata in faptul ca acele aproximativ 10 locuri pe care Ministerul Sanatatii le scoate anual la concursul de rezidentiat sunt ocupate de cei care au mediile cele mai mari", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Ioan Lascar, urmatoarea personalitate prezenta in sectiunea Vox Medici din PaginaMedicala.ro.

Medicul a explicat ca incepand din acest an, denumirea specialitatii s-a modificat. Prin urmare, ea poate fi regasita in nomenclatorul specialitatilor editate de Ministerul Sanatatii sub denumirea de chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva.

"Aceasta pentru a clarifica faptul ca responsabilitatea abordarii acestor probleme din sfera chirurgiei estetice revine in exclusivitate chirurgilor plasticieni", a continuat prof. Lascar.

Chirurgul a explicat ca pentru a putea aborda tehnicile de chirurgie estetica, un medic este nevoit sa aiba mii de operatii la activ. In ceea ce-l priveste, agenda sa personala a ajuns la un numar sensibil de peste 40.000 de interventii chirurgicale.

"Orice gest chirurgical genereaza anumite riscuri pe care trebuie sa le cunosti. Poti avea surprize chiar in timpul operatiei, daca nu au suficienta experienta acumulata e greu sa iei o decizie oportuna", a conchis medicul.

Puteti citi interviul in intregimeAICI

Alte personalitati prezente in sectiunea Vox Medici din PaginaMedicala.ro sunt prof. dr. Dan Enescu, prof. dr. Maria Puiu, prof. dr. Gheorghe Burnei, etc.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Lascar_-romanul-care-a-dat-_ora-exacta_-in-chirurgia-plastica-internationala_18084/

lauff lautf laurf