Imprimare

Asociatia Americana de Psihiatrie a reclasificat maladiile psihice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Clasificarile anumitor patologii psihiatrice au fost regandite in SUA, fapt care a facut ca autismul si diferitele sale variante sa devina o singura categorie, iar crizele grave de furie la copii sa fie considerate o adevarata boala psihica, conform unei decizii a Asociatiei americane de psihiatrie (APA), anunta Agerpres.

Aceasta este prima revizuire din 1994 a manualului de referinta pentru diagnosticarea maladiilor mentale (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) din SUA, si cea de-a 5-a revizuire de la alcatuirea acestui manual.

"Munca noastra a vizat definirea intr-o modalitate cat mai exacta a bolilor mentale care au un veritabil impact asupra vietii bolnavulor si nu de a largi continutul domeniului psihiatric", a precizat dr. David Kupfer, cel care a condus grupul de psihiatri care a lucrat la revizuirea acestui manual.

Noua clasificare include toate variantele cunoscute de autism intr-o singura categorie denumita "tulburari din spectrul autistic", facand astfel sa dispara clasificarea separata a sindromului Asperger, care se manifesta la copii cu o inteligenta foarte ridicata dar care intampina probleme in ceea ce priveste interactiunile sociale, sindrom ce era inainte de aceasta revizuire diagnosticat in afara autismului.

Dislexia a disparut de asemenea din manual, iar stresul post-traumatic a fost inclus intr-un nou capitol dedicat traumatismelor si tulburarilor legate de stres. Tulburarile legate de apetitul de mancare scapat de sub control au fost de asemenea recunoscute ca forme de patologie mentala.

Toate aceste modificari vor fi publicate in mai 2013 intre paginile noului manual de diagnosticare a maladiilor mentale. Acest manual este important pentru ca sistemul de asigurari medicale precum si programele publice de ajutorare a persoanelor cu probleme sau tulburari psihice se bazeaza pe continutul sau.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asociatia-Americana-de-Psihiatrie-a-reclasificat-maladiile-psihice_18095/

lauff lautf laurf