Imprimare

Medici cu performante deosebite, dinstinsi de Fundatia Acad. Marin Voiculescu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Personalitatile lumii medicale au fost prezente la Gala Premiilor de Excelenta a Fundatiei "Academician Marin Voiculescu", aflata la cea de-a opta editie. Printre cei care au primit distinctii s-au numarat dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii, dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Victor Filip de la Spitalul Grigore Alexandrescu, dar si prof. dr. Eugen Mota.

"Vrem sa-i premiem aici pe cei care, intr-un fel sau altul, direct sau indirect, construiesc viitorul acestei tari", a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu, presedintele Fundatiei "Academician Marin Voiculescu" si organizator al evenimentului.

Primul premiu i-a revenit academicianului Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, care a fost distins pentru contributia deosebita la promovarea imaginii medicinei romanesti in mediul academic. Prof. Ecaterina Andronescu, actualul ministru al Educatiei, a fost distinsa cu premiul pentru efortul neobosit depus pentru perfectionarea si dezvoltarea invatamantului romanesc si pentru sustinerea cercetarii stiintifice din Romania.

Prof. Andronescu: "Sunt obisnuita cu criticile, nu cu laudele!"

"Va marturisesc ca sunt coplesita de emotie, sunt invatata mai mult cu criticile decat cu laudele. Este important ca prin astfel de evenimente se pastreaza vie memoria unui mare om pe care l-a avut Romania, profesorul Marin Voiculescu, atat de apreciat de academicianul Cajal. Asemenea oameni reprezinta pentru noi toti repere in viata, in cariera. Cred ca Romania are nevoie de astfel de repere", a declarat prof. Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei.

"Ii multumesc doamnei ministru pentru acele momente in care ministerul Sanatatii colabora prin subsecretarii de stat cu ministerul Invatamantului pentru a croi un drum cadrelor medicale aflate la inceput de drum. Eu nu uit acei ani", a declarat prof. Mihai Voiculescu, gazda evenimentului.

Premiile acordate au fost un stimul pentru cei tineri, iar pentru ceilalti au reprezentat o recunoastere a realizarilor. Activitatea intensa a dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, a fost rasplatita pentru contributia la dezvoltarea si promovarea institutiei sanitare ca etalon al medicinei romanesti.

Dr. Raed Arafat, premiat pentru dezvoltarea medicinei de urgenta

Medicul Raed Arafat a fost premiat pentru contributia deosebita la perfectionarea si dezvoltarea medicinei de urgenta in Romania.

"Acest premiu este o recunoastere a muncii intense depusa de ministrul Raed Arafat, o munca de 24 din 24 de ore la Ministerul Sanatatii pentru a contribui la schimbarea in bine a sistemului de sanatate romanesc", a declarat Oana Grigore, purtator de cuvant in Ministerul Sanatatii.

Printre personalitatile de marca ale evenimentului s-au numarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, prof. dr. Daniela Bartos, prof. dr. Mircea Penescu, etc.

"Ma bucur ca aceasta editie a galei a reunit nume mari din medicina, cercetarea stiintifica si cultura romaneasca. Este extrem de important sa ne pretuim valorile, de aceea vom incerca sa continuam traditia decernarii acestor premii de excelenta in fiecare an", a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu.

Fundatia a fost infiintata in semn de recunostinta fata de personalitatea de marca a lumii medicale romanesti, academician Marin Voiculescu si are menirea de a perpetua adevarata profesiune de credinta a marelui medic. Premiile au fost inmanate de fostii presedinti Ioan Iliescu si Emil Constantinescu, dar si de Mircea Ionescu Quintus si prof. dr. Alexandru Oproiu. 

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medici-cu-performante-deosebite_-dinstinsi-de-Fundatia-_Acad.-Marin-Voiculescu__18096/

lauff lautf laurf