Imprimare

500 de participanti, asteptati la Congresul National pentru Studenti si Tineri Medici

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 500 de studenti medicinisti si tineri medici sunt asteptati la Congresul National pentru Studenti si Tineri Medici ce se va desfasura in perioada 6 - 9 decembrie 2012 la Bucuresti. La manifestare vor lua parte tineri din toate centrele universitare, dar vor fi prezenti la Bucuresti si medicinisti care studiaza in Republica Moldova.

"Vom avea la dispozitie salile Facultatii de Medicina din Bucuresti, iar workshopurile se vor desfasura in institutii sanitare precum Fundeni sau Institutul Cantacuzino. Avem atat participanti activi, cat si participanti pasivi la eveniment", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Ioana Tofolean, coordonatorul stiintific al congresului din 2012.

Cresterea numarului de participanti a fost progresiva, spune organizatoarea, adaugand ca cifra de 500 de studenti si tineri medici este suficienta.

Ioana Tofolean: "Am incercat sa implicam numele mari din UMF Bucuresti"

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc la Palatul Parlamentului, sala C.A. Rosetti, in data de 6 decembrie, urmand ca in zilele de 7 si 8 decembrie sa se desfasoare conferinte, workshop-uri si prezentari de lucrari. Printre cadrele universitare ce vor sustine prelegeri se numara Profesor Dr. Simona Ruta, Profesor Dr. Leon Zagrean, Profesor Dr. Dan Enescu, Profesor Dr. Vlad Iliescu si Sef de Lucrari Dr. Radu Eugen.

"In acest an, nu am invitat profesori din strainatate, ci am incercat sa implicam numele mari de la noi din universitate. Pot spune ca toata elita UMF Bucuresti ne va fi alaturi", a explicat Ioana Tofolean.

Congresul prezinta 4 sectiuni, Stiinte Fundamentale, Stiinte Medicale, Stiinte Chirurgicale si Poster, in cadrul carora participantii isi vor prezenta lucrarile stiintifice. In urma deciziilor comisiilor de jurizare se vor premia cele mai bune expuneri, festivitatea de premiere avand loc pe data de 9 decembrie 2012 in Amfiteatrul George Emil Palade al Palatului Facultatii de Medicina.

Congresul se desfasoara sub inaltul patronaj al Universitatii de Medicinasi Farmacie “Carol Davila” Bucuresti si in colaborare cu Centrului de Imunogenetica si Virusologie Fundeni, Institutului de Chimie Fizica “IlieMurgulescu”, Centrului de Formare in Ultrasonografie UMF “Carol Davila” si a Spitalului Clinic “Dr. Ioan Cantacuzino”.

Puteti consulta AICI programul final al evenimentului.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/500-de-participanti_-asteptati-la-Congresul-National-pentru-Studenti-si-Tineri-Medici_18098/

lauff lautf laurf