Imprimare

Cancerul de colon ar putea fi depistat printr-o analiza a respiratiei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Oamenii de stiinta au realizat un test ale carui rezultate sunt promitatoare in diagnosticarea cancerului de intenstin, anunta Agerpres. Testul analizeaza particulele din aerul expirat din plamani si a fost conceput de cercetatorii italieni.

Testul a permis, conform sursei citate, detectarea cu acuratete a 76% din cazurile de cancer colorectal. Principalul avantaj al metodei e acela ca nu este deloc invaziva si ofera rezultatul intr-un timp foarte scurt.

In prezent, oamenii de stiinta lucreaza la dezvoltarea unor astfel de metode de diagnosticare, pe baza aerului expirat si pentru alte tipuri de cancer dar si pentru alte maladii precum tuberculoza sau diabetul.

Metodele curente de diagnoza a cancerului de colon se bazeaza pe analize ale sangelui si materiei fecale. Aceste tipuri de analiza nu sunt insa mereu concludente, fiind nevoie de teste suplimentare mult mai invazive.

Testul pe baza aerului expirat identifica diferentele infime din concentratia anumitor gaze din respiratie, diferente care indica prezenta unor tumori.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cancerul-de-colon-ar-putea-fi-depistat-printr-o-analiza-a-respiratiei_18099/

lauff lautf laurf