Imprimare

Peste 200.000 de persoane au fost imunizate gratuit impotriva gripei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 210.000 de persoane au fost imunizate prin programul national de vaccinare antigripala la doar doua saptamani de la demararea campaniei, anunta evz.ro. Campania este derulta de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a achizitionat 1 milion de doze, noutatea din acest an fiind faptul ca ele provin din strainatate. Vaccinarea antigripala din acest an a costat Ministerul Sanatatii 11 milioane de lei.

Dozele sunt oferite cu precadere grupelor de risc prin intermediul cabinetelor medicilor de familie, dar si al unitatilor sanitare cu paturi.

Interesul populatiei pentru vaccinare este intr-un trend descrescator, in ciuda campaniilor efectuate de autoritati sau chiar de asociatiile de pacienti, care incurajeaza aceasta masura de profilaxie. Sunt trei motive pentru care interesul pentru vaccinare este in scadere, dupa cum a declarat conf. dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

"Un prim motiv ar fi disparitia multor boli care sunt prevenite prin vaccinare. In lipsa bolii, oamenii renunta la vaccinare. Pe de alta parte, exista un curent care afecteaza nu numai Romania, ci este un curent la nivel global prin care vaccinarea este atacata de diverse grupuri mai putin informate sau mai putin binevoitoare in ceea ce priveste acest tip de preventie, singurul demonstrat ca eficient. Cea de-a treia cauza este legata de o informare insuficienta", a declarat conf. dr. Alexandru Rafila.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-200.000-de-persoane-au-fost-imunizate-gratuit-impotriva-gripei_18104/

lauff lautf laurf