Imprimare

Noua sectie de chirurgie cardiovasculara, inaugurata la Spitalul Judetean Satu Mare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Autoritatile judetene au inaugurat sectia de chirurgie cardiovasculara din cadrul Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare, investitia fiind de peste 1,4 milioane lei, anunta Agerpres.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Satu Mare, Adrian Stef, a declarat ca pretul interventiilor cardiace pentru satmareni va fi suportat de Consiliul Judetean, iar celelalte persoane vor trebui sa-si achite interventiile.

"N-ar fi crezut poate multi c-am fi avut o astfel de sectie in Spitalul Judetean. stim prin cate greutati si oprelisti am trecut. Am scris istorie aici, cei doi actori sunt aici, dr. Galajda Zoltan (seful sectiei - n.red.) si primul pacient", a declarat Stef. Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a declarat ca inaugurarea acestei sectii este un fapt istoric, in timp ce un oficial a mentionat ca prin acest eveniment Satu Mare se inscrie in randul celor cinci mari centre universitare din tara care au astfel de sectii.

"A fost un an foarte greu, obositor, dar placut. Totul a pornit intr-o discutie cu presedintele Universitatii Goldis, cand am vrut sa rezolvam problemele chirurgiei cardiovasculare", a continuat Galajda Zoltan.

Noua structura are sase paturi de specialitate cardiovasculara, sase paturi de terapie intensiva coronarieni si patru paturi de terapie intensiva chirurgie cardiovasculara. Investitia in aparatele medicale a fost de 1,3 milioane lei, la care s-au mai adaugat 133.000 lei cu amenajarile interioare si 100.000 de lei cu mobilierul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noua-sectie-de-chirurgie-cardiovasculara_-inaugurata-la-Spitalul-Judetean-Satu-Mare_18110/

lauff lautf laurf