Imprimare

Raed Arafat: 2012 a fost un an extrem de dificil pentru sistemul sanitar!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Actualul ministru al Sanatatii, dr. Raed Arafat, sustine ca anul 2012 a fost unul extrem de dificil, cu probleme serioase la nivelul finantarii, dar si cu greutati in implementarea unor programe, anunta Agerpres.

Potrivit acestuia, trebuie privita "foarte serios" finantarea, astfel incat resursele sa fie concentrate acolo unde este necesar, dar si unde impactul este mai mare.

"Si, poate, sa avem proiecte sau programe pe strategii foarte coerente si foarte clare, care sa fie duse de la A la Z", a declarat Arafat.

Printre proiectele incepute in anii trecuti si finalizate anul acesta, dr. Raed Arafat enumera Institutul de Oncologie de la Iasi, care va duce la reducerea listei de asteptare in radioterapie, in mod semnificativ fiind doua acceleratoare noi acolo, Centrul de Oncologie din Oradea, care s-a deschis in urma cu o saptamana si care dispune de un accelerator nuclear pentru radioterapie, cele doua Unitati de Primiri Urgente majore, la Targu Mures si la Floreasca din Bucuresti, doua baze aeriene, la Iasi, care a fost redeschisa cu un elicopter achizitionat de Ministerul Sanatatii si dat in administrarea Ministerului Administratiei si Internelor, si la Craiova, punerea bazelor pentru licitatia centralizata pentru anumite medicamente, materiale si aparatura, si, nu in ultimul rand, introducerea retetelor electronice.

Conform sursei citate, dr. Raed Arafat spune ca sistemul are nevoie de stabilitate si o evolutie normala spre bine in 2013.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Raed-Arafat_-_2012-a-fost-un-an-extrem-de-dificil-pentru-sistemul-sanitar__18112/

lauff lautf laurf