Imprimare

Asistenta medicala digitala, pe agenda Comisiei Europene

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisia Europeana a prezentat un plan de actiune ce vizeaza depasirea obstacolelor din calea utilizarii depline a solutiilor digitale in sistemele de asistenta medicala din Europa, care are drept obiective cresterea calitatii asistentei medicale, sporirea controlului pacientilor asupra ingrijirilor care li se acorda si reducerea costurilor, anunta Agerpres.

Conform sursei citate, asistenta medicala digitala mai are inca un drum lung de parcurs pana sa-si valorifice potentialul. Cu toate acestea, pacientii si personalul medical sunt entuziasmati cu privire la acordarea asistentei medicale de la distanta.

Planul de actiune incearca sa sporeasca ritmul schimbarilor si al ameliorarilor in domeniul asistentei medicale prin clarificarea domeniilor de insecuritate juridica, imbunatatirea interoperabilitatii intre sisteme, cresterea nivelului de cunoastere si de competenta pentru pacienti si personalul medical, plasarea pacientilor in centrul preocuparilor prin initiative din sfera managementului personal al sanatatii si prin sprijinirea cercetarilor in domeniul medicinii personalizate sau asigurarea consilierii juridice gratuite pentru firmele nou-infiintate care activeaza in domeniul e-Sanatate.

De asemenea, CE se angajeaza sa elaboreze pana in 2014 o carte verde referitoare la m-Sanatate (asistenta medicala mobila), in care sa se abordeze aspecte de calitate si de transparenta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asistenta-medicala-digitala_-pe-agenda-Comisiei-Europene_18118/

lauff lautf laurf