Topul companiilor farma care investesc cei mai multi bani in cercetare
Raportul "Accesul la medicamente" din 2012 ierarhizeaza 20 de companii farmaceutice la nivel global in functie de eforturile acestora de a imbunatati accesul oamenilor la tratamente si vaccinuri.
Publicat pentru prima oara in 2008 si apoi in 2010, raportul analizeaza tendintele in industria farmaceutica in ceea ce priveste angajamentele companiilor, transparenta, performantele si inovatia. Initiativa apartine Fundatiei "Acces to medicines".
In top se afla companii precum GlaxoSmithKline, Johnson and Johnson si Sanofi. Conform raportului "17 din cele 20 de companii fac eforturi mai mari decat in 2010 de a aduce pe piata medicamente celor care au nevoie de ele. [...] Companiile aflate in topul intocmit sunt si cele mai transparente cu privire la activitatile derulate, fapt care contribuie la scorurile mari pe care le-au obtinut, intrucat initiativele sunt vizibile".
GSK, Johnson and Johnson si Sanofi, in top trei
GSK saluta aparitia raportului pe piata. Compania se afla pentru a treia oara pe prima pozitie in top.
"Pozitia ocupata in cadrul Raportului reprezinta recunoasterea angajamentului asumat de GSK, a muncii si dedicarii oamenilor nostri – indiferent daca acestia lucreaza la producerea milioanelor de doze de vaccinuri pentru tarile in curs de dezvoltare, daca muncesc la cercetarea de noi tratamente pentru boli precum malaria, febra Dengue si tuberculoza sau fac parte din echipele noastre din Africa dedicate sustinerii accesului la medicamente a populatiei locale, in fiecare zi", a declarat Sir Andrew Witty, CEO GlaxoSmithKline.
"Suntem hotarati sa facem tot ce ne sta in putinta, sa ne folosim resursele, cunostintele si expertiza pentru a imbunatati sanatatea si bunastarea oamenilor indiferent din ce parte a lumii sunt. Scopul nostru este sa facem acest lucru si in acelasi timp sa generam resursele de care avem nevoie pentru a sustine business-ul si a investi mai departe in activitatea de cercetare", a continuat reprezentantul companiei.
Multe companii au crescut investitia in domenii relevante ale cercetarii si dezvoltarii in urma aparitiei raportului din 2010. In prezent, unele dintre acestea dedica 20% din resurse pentru dezvoltarea unor produse inovatoare.
"Pe langa faptul ca investesc mai multi bani in cercetare, companiile colaboreaza mai des si isi impartasesc informatii referitoare la diferitele stagii in care se afla cu cercetarile", se mai arata in document.
Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro