Imprimare

Laser care depisteaza hemofilia si sindromul Down, disponibil in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Hemofilia si sindromul Down pot fi depistate inaintea inseminarii in vitro, cu ajutorul unui laser disponibil si in Romania, informeaza Agerpres. Potrivit sursei citate, testarea face parte din procesul de fertilizare in vitro.

"Analiza cu laserul PGD permite depistarea unei dereglari genetice la fat si evitarea nasterii unui copil bolnav genetic. Acest instrument nu trebuie privit insa ca o modalitate de a manipula trasaturile si caracteristicile fatului, lucru imposibil de controlat de altfel, ci ca o metoda extrem de utila pentru cuplurile care apeleaza la reproducerea umana asistata de a aduce pe lume un copil sanatos", a declarat dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar in obstetrica-ginecologie specializat in tratamentul infertilitatii, din cadrul clinicii Fertilia.

Hemofilia este o afectiune rara, frecventa ei in populatie este de 100/1 milion de locuitori.

In ceea ce priveste, exista mai mult de 50 de trasaturi caracteristice ale Sindromului Down, simptomele fiecarui copil variind ca numar si severitate. Printre cele mai frecvente simptome se numara dificultatile de mers si limitarea miscarilor gatului. Factorii care determina celulele sa se divida anormal nu sunt înca cunoscuti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Laser-care-depisteaza-hemofilia-si-sindromul-Down_-disponibil-in-Romania_18119/

lauff lautf laurf