Imprimare

Suplimentele de fier sunt benefice in cazul bebelusilor subponderali

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un studiu al cercetatorilor suedezi a demonstrat ca suplimentele de fier sunt benefice pentru nou nascutii subponderali, informeaza Agerpres. Potrivit oamenilor de stiinta, riscul ca problemele comportamentale sa apara mai tarziu este redus.

Studiul, publicat in revista Pediatrics, a aratat ca sugarii subponderali care nu primesc suplimente pe baza de fier intampina un risc de patru - cinci ori mai ridicat de a prezenta probleme comportamentale la varsta de 3 ani comparativ cu nou-nascutii care primesc astfel de suplimente inca din primele luni de viata.

Rezultatele acestui studiu demonstreaza ca riscul de probleme comportamentale poate fi prevenit partial prin asigurarea de suplimente de fier incepand de la varsta de 1 luna, conform Dr-ului David Mendez, noenatolog de la Miami Children's Hospital.

Excesul de fier este de asemenea nociv pentru copii, conditie in care parintii trebuie sa contacteze un medic pediatru inainte de administrare, a mai precizat dr. Mendez.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Suplimentele-de-fier-sunt-benefice-in-cazul-bebelusilor-subponderali_18120/

lauff lautf laurf