Imprimare

Federatia Sanitas cere Guvernului majorarea salariilor in Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia Sanitas solicita Ministerului Sanatatii si Guvernului Romaniei sa majoreze salariile personalului din sistemul de sanatate, anunta Agerpres. Totodata, federatia militeaza pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 284/2011.

"Atentionam conducerea Ministerului Sanatatii ca nu vom fi de acord cu o lege a Sanatatii ale carei prevederi vor stipula faptul ca salariile se negociaza individual, in sistemul extrabugetar existand practica stabilirii unor sisteme-cadru de salarizare a angajatilor prin negocierea contractului colectiv de munca", sustin reprezentantii Sanitas.

In cazul adoptarii unei noi legi a Sanatatii, Federatia Sanitas va sustine negocierea unui sistem de salarizare la nivel de sector, nivel stabilit prin contractul colectiv de munca.

Astazi va fi prezentata legea sanatatii 

Reamintim ca noua lege a sanatatii va fi inaintata Parlamentului. Declaratia a fost facuta de consilierul primului ministru, dr. Vasile Cepoi. Fostul ministru al Sanatatii a explicat ca fata de proiectul de act normativ pus in dezbatere publica, modificarile nu sunt majore.

"Am vorbit cu premierul si pe 12 decembrie, in prima sedinta de Guvern, imediat dupa alegeri, vom prezenta Legea sanatatii. Fata de proiectul de lege supus dezbaterii publice, pe site-ul Ministrului Sanatatii nu sunt modificari majore, ci doar de ordin tehnic, pentru ca actul a fost scris de grupuri diferite si acum se armonizeaza informatiile", a declarat dr. Vasile Cepoi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Federatia-Sanitas-cere-Guvernului-majorarea-salariilor-in-Sanatate_18127/

lauff lautf laurf