Imprimare

Garzile retribuite pentru personalul din urgente este o masura binevenita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In opinia managerului Serviciului de Ambulanta al Capitalei, posibilitatea ca asistentii medicali, ambulantierii si dispecerii din cadrul serviciilor de ambulanta sa execute garzi retribuite, in limita prevederilor bugetare, este o solutie binevenita si asteptata de serviciile de urgenta, anunta Agerpres.

"In felul acesta se poate asigura asistenta medicala de urgenta in flux continuu, in ture, fara sa se reduca capacitatea", a declarat dr. Alice Grasu, managerul Ambulantei.

Ministerul Sanatatii va reorganiza, incepand cu luna martie 2013, programele nationale de sanatate si va prelua la bugetul de stat cheltuielile pentru serviciile de ambulanta. Pana atunci, Ministerul Sanatatii (MS) intentioneaza prelungirea contractului cadru si a programelor nationale de asigurari de sanatate.

De asemenea, s-a hotarat preluarea finantarii serviciilor de ambulanta din bugetul de stat, astfel incat intreg sistemul de urgenta care cuprinde si unitatile de primiri urgente sa fie finantat, unitar.

Actul normativ adoptat miercuri mai prevede posibilitatea ca asistentii medicali, ambulantierii si dispecerii din cadrul serviciilor de ambulanta sa execute garzi retribuite, in limita prevederilor bugetare.

Pana in prezent, de aceasta prevedere beneficiau doar medicii. Asistentii medicali, ambulantierii sau dispecerii, pentru orele suplimentare executate beneficiau doar de ore libere.
Deoarece numarul personalului este insuficient in multe dintre serviciile de ambulanta, acesta nu beneficia de orele libere la care ar fi avut dreptul, acestea cumulandu-se in timp. Masura urmareste evitarea blocarii sistemului care acorda asistenta medicala de urgenta si transport medical asistat, determinata de necorelarea dintre suprasolicitarea si motivarea personalului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Garzile-retribuite-pentru-personalul-din-urgente-este-o-masura-binevenita_18134/

lauff lautf laurf