Imprimare

Opt rezidenti romani vor lucra in cel mai mare spital din Israel

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii rezidenti care vor avea posibilitatea sa lucreze timp de trei ani la prestigiosul spital universitar al Sheba Hospital din Israel au fost selectati. In loc sa acorde sase burse pentru medicii rezidenti, juriul a decis extinderea programului Shi Training Fellowship. Prin urmare, opt medici rezidenti in specialitatile neonatologie, antestezie terapie intensiva si patologie vor beneficia de un salariu lunar de 3000 de dolari. De asemenea, costurile de cazare si transport, asigurare de sanatate si asigurare de malpraxis sunt acoperite de program.

Cei opt medici rezidenti care au obtinut bursele sunt Lavinia Estera Decean si Camelia taran la specialitatea neonatologie, Adrian Necula, Lavinia Iovan si Monica Andreea Sandu la specialitatea anestezie/terapie intensiva, respectiv Cosmin Florescu, Daniela Necula si Ana Alecsandra la specialitatea patologie. Suplimentarile programului de burse SHI a fost decisa pentru un medic rezident la specialitatea anestezie/terapie intensiva si pentru unul la patologie.

"Sunt bucuros ca am avut ocazia sa ii cunosc personal pe acesti medici rezidenti care mi-au confirmat ca initiativa noastra este un demers important in dezvoltarea viitorilor lideri din domeniul medical romanesc. Analizand concluziile comitetelor de jurizare, care au clasat la doua din specialitati cate doi candidati pe locul doi, am decis imediat sa suplimentez investitia. stiu ca aceasta suplimentare reprezinta probabil una dintre cele mai bune decizii de marire de buget din ultimii ani", a declarat Eli Davidai, cel care spornsorizeaza programul de internship. 

Candidatii la burse, foarte bine pregatiti si foarte motivati

Conform comisiei de jurizare, medicii rezidenti care au participat la interviuri au fost foarte bine pregatiti si extrem de motivati.

"Sunt impresionat de calitatile candidatilor romani si ma bucur ca voi avea ocazia de a lucra si cu Lavinia Iovan si cu Monica Andreea Sandu, care s-au clasat amandoua pe locul doi", a declarat dr. Haim Berkenstadt, directorul departamentului de Antestezie si Terapie Intensiva in cadrul Sheba Hospital.

Printre specialistii romani care au facut parte din juriul ce a selectat castigatorii se numara prof. dr. Dan Manastireanu, conf. dr. Silvia Maria Stoicescu, prof. dr. Coriolan Ulmeanu si dr. Stefan Bogdan.

Reamintim ca in perioada 18 octombrie - 27 noiembrie 2012, medicii rezidenti in specialitatile neonatologie, anestezie si patologie au putut sa isi depuna candidaturile in programul SHI Training Fellowship. Candidatii au fost nevoiti sa depuna un dosar din care sa reiasa performantele academice, leadership-ul si dorinta de dezvoltare profesionala. De asemenea, o conditie a fost nivelul avansat de limba engleza.

Program realizat in parteneriat cu Ministerul Sanatatii

Pe langa aceastea, dosarul candidatilor a continut o scrisoare de recomandare din partea coordonatorului stagiilor de rezidentiat, dar si un eseu cu tema: „Medicina, o viata pentru o cariera provocatoare si merituoasa”. Conform unui comunicat de presa, stagiul de trei ani petrecut in Israel va fi luat in considerare la finalizarea rezidentiatului.

O obligatie contractuala a candidatilor selectati este ca la finalizarea stagiului petrecut in Israel, sa revina in Romania si sa profeseze in sistem pentru o perioada de cel putin cinci ani. Programul este dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Sanatatii.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Opt-rezidenti-romani-vor-lucra-in-cel-mai-mare-spital-din-Israel_18135/

lauff lautf laurf