Imprimare

Sprijin de 1 milion de lei pentru compania Unifarm prin Ministerul Sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a propus majorarea capitalului social al Companiei Nationale Unifarm cu o suma pana la un milion de euro, bani ce vor fi alocati pentru achizitionarea medicamentelor deficitare, a anuntat ministrul de resort, Raed Arafat, citat de Agerpres.

El a precizat ca s-a alcatuit o lista de 14 medicamente care raspund unor "nevoi speciale" si care sunt greu de procurat in Romania, urmand ca acestea sa fie cumparate prin compania de stat Unifarm.

"Pentru a stabili o continuitate si un stoc al acestor medicamente, a fost facuta o nota de informare catre Guvern, prin care am propus majorarea capitalului social al Unifarm cu 800.000 - 1.000.000 de euro, crearea unui fond de rulment, prin care sa poata sa achizitioneze aceste medicamente, sa creeze un stoc din care spitalele pot sa faca comanda. Ideea fondului de rulment a fost unica problema ramasa in cazul Unifarm, care nu putea sa achizitioneze pe piata din afara Romaniei", a spus Arafat.

Raed Arafat a aratat ca s-a facut o "reglare" intre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prin care, incepand cu 2013, dupa aprobarea bugetului, anumite programe curative care figurau la MS vor fi gestionate de CNAS.

"Ministerul va pastra programele de sanatate publica si va prelua doua programe strategice: tuberculoza si HIV, pentru asigurarea finantarii lor. Pe langa aceasta, trece si serviciul de ambulanta la bugetul de stat incepand cu luna martie 2013", a spus Raed Arafat, aratand ca ambulanta intervine si in cazul persoanelor asigurate si al celor neasigurate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sprijin-de-1-milion-de-lei-pentru-compania-Unifarm-prin-Ministerul-Sanatatii_18133/

lauff lautf laurf