Imprimare

Sistemul privat de sanatate - o atractie pentru pacienti in 2012

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 5000 de pacienti au trecut zilnic pragul ambulatoriului din cadrul operatorului de servicii medicale private Medlife, in timp ce 1500 de pacienti s-au internat zilnic in zona de spital. Cresterile sunt semnificative fata de anul 2012, se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii. Cu toate acestea, cresterea numarului de pacienti nu s-a reflectat si in incasarile pe care operatul de servicii private le-a inregistrat in acest an.

In ceea ce priveste numarul total de pacienti inregistrati in cele 11 luni, compania a raportat un total de aproximativ 1.680.000 pacienti la nivelul intregului grup, exceptand pacientii abonati, urmand sa se apropie de 2 milioane de pacienti pana la sfarsitul anului. Un aport important la aceasta cifra este adus de cele 6 spitale a caror program este 24 din 24, 7/7, inclusiv in perioada sarbatorilor.

"Este probabil pentru prima data in ultimii ani cand criza financiara si-a pus amprenta si asupra sectorului medical privat. Puterea de cumparare a romanilor a scazut, boom-ul investitiilor de anii trecuti in unitati noi sau retehnologizare s-a temperat, iar piata in sine a stagnat, sau a crescut cel mult cu 2-3%", a declarat Mihai Marcu, presedintele CA Medlife.

Pentru anul viitor, operatorul de servicii private isi propune doua mari obiective: infiintarea unui spital de urgenta si a unui laborator de genetica moleculara.

MedLife a inregistrat in cele 11 luni ale anului acesta o cifra agregata de 242 milioane lei in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistemul-privat-de-sanatate---o-atractie-pentru-pacienti-in-2012_18136/

lauff lautf laurf