Imprimare

Bolile cronice impovareaza cel mai mult sanatatea globala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproape pretutindeni in lume, oamenii traiesc mai mult si mor mai putini copii. In schimb, lumea se confrunta cu bolile si dizabilitatile vietii moderne, releva cel mai amplu studiu realizat pana acum privind speranta de viata si principalele amenintari la adresa sanatatii, anunta Agerpres.

Factorul care impovareaza cel mai mult sanatatea globala nu il constituie mortile premature, ci bolile cronice, leziunile, afectiunile mintale si toate bolile legate de oase si articulatii, a spus unul dintre conducatorii studiului, Christopher Murray, directorul Institutului de evaluare a sanatatii de la Universitatea Washington.

In tarile dezvoltate, astfel de afectiuni reprezinta in prezent peste jumatate din problemele de sanatate, situatie la care contribuie si imbatranirea populatiei. In timp ce speranta de viata este in ascensiune aproape in toata lumea, la fel creste si numarul anilor pe care oamenii ii vor trai cu probleme de vedere sau auz ori cu probleme de sanatate mintala ca depresia.

La studiul publicat revista Lancet au contribuit peste 480 de cercetatori din 50 de tari, care au colectat date furnizate de diferite alte studii, cercetari si analize realizate pana in 2010, intr-un efort finantat in principal de Fundatia Bill & Melinda Gates.

Intre concluziile sale se remarca o larga diversitate intre factorii care ii ucid pe oameni in functie de regiunea globului in care traiesc. Una dintre constatarile sale cele mai frapante este astfel faptul ca in America Latina cauza nr. 3 a deceselor in randul barbatilor o reprezinta omuciderile, element aflat pe locul 21 pe plan mondial si pe locul 57 in Europa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bolile-cronice-impovareaza-cel-mai-mult-sanatatea-globala_18148/

lauff lautf laurf