Imprimare

Finantarea pentru lupta impotriva malariei a ramas la acelasi nivel

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Finantarea globala pentru lupta impotriva malariei a ramas la acelasi nivel in ultimii doi ani, amenintand sa inverseze "progresele remarcabile recente" in eforturile de a controla una din cele mai ucigase boli infectioase din lume, avertizeaza un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) publicat la Geneva si Monrovia, anunta Agerpres.

Dupa o extindere rapida in perioada 2004-2009, finantarea pentru eforturile de prevenire si control al malariei a ramas la un nivel constant intre 2010 si 2012, ceea ce inseamna ca au fost luate mai putine masuri in regiunile puternic afectate de infectie din Africa Subsahariana, releva raportul pe anul 2012 privind incidenta malariei in lume, elaborat de OMS.

Potrivit acestuia, numarul de plase tratate cu insecticide impotriva tantarilor trimise in tari din aceasta regiune au scazut de la 145 de milioane in 2010 la circa 66 de milioane in 2012.

"Aceasta inseamna ca multe gospodarii nu vor putea sa inlocuiasca plasele existente atunci cand este nevoie, ceea ce va expune mai multe persoane la maladia potential mortala", se arata in raport.

In acelasi timp insa, vanzarile de teste pentru diagnosticarea rapida a bolii au crescut puternic intre 2010 si 2011, de la 88 la 155 de milioane de unitati, afirma organizatia.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Finantarea-pentru-lupta-impotriva-malariei-a-ramas-la-acelasi-nivel_18154/

lauff lautf laurf