Imprimare

Guvernul Ponta II vrea sa reformeze rezidentiatul

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Una dintre prioritatile guvernului Ponta in materie de sanatate este reformarea rezidentiatului in ceea ce priveste admiterea, pregatirea si obtinerea calificarilor de specialist. Conform programului de guvernare Ponta II, rezidentiatul va fi sustinut prin facilitati din partea comunitatilor locale.

De asemenea, comunitatile locale ar urma sa subventioneze chiriile medicilor rezidenti, dar si pe cele ale tinerilor specialisti. In plus, se arata in programul de guvernare, medicii de familie si medicii din ambulatoriul de specialitate ar putea beneficia de facilitati in momentul deschiderii cabinetelor medicale si a centrelor multifunctionale, inclusiv de diminuarea redeventelor la un nivel acceptabil.

Referitor la sistemul de salarizare, acesta urmeaza a fi revizuit in directia flexibilizarii si stimularii performantei si competitivitatii prin excluderea personalului medical din randul bugetarilor.

Un alt obiectiv al guvernului Ponta II in domeniul sanatatii il constituie formarea profesionistilor in specialitatile deficitare, dar si sa asigure conditii suplimentare sau motivante astfel incat profesionistii din sistem sa se instaleze inclusiv in cabinete medicale din zonele rurale.

Stire in curs de actualizare

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Guvernul-Ponta-II-vrea-sa-reformeze-rezidentiatul_18168/

lauff lautf laurf