Imprimare

Noua conducere pentru compania Sanofi Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Finalul anului 2012 aduce o schimbare la conducerea companiei Sanofi Romania. Christophe Gourlet (foto) a fost numit in functia de country manager si presedinte al consiliului de administratie Zentiva S.A. Gourlet va prelua, de asemenea, atributiile de manager general al Organizatiei Multi-tari Danube (Multi Country Organization Danube), structura organizationala din care fac parte Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova si Romania.

Noul country manager a absolvit Universitatea Paris-Dauphine, specializarea Economie si s-a alaturat grupului Sanofi in 1993. 

"Sanofi este liderul pietei farmaceutice romanesti, avand o oferta diversificata, care include medicamente inovatoare, solutii pentru boli rare, medicamente generice, medicamente OTC si vaccinuri. In plus, Fabrica de Medicamente Zentiva, facilitatea de productie a Sanofi Romania, a reusit timp de 50 de ani sa-si mentina leadership-ul industrial pe piata locala. Impreuna cu cei 800 de angajati dedicati si cu o vasta experienta in domeniile comercial si industrial, ne vom consolida pozitia pe piata, continuand sa fim un partener valoros al industriei farmaceutice, in beneficiul pacientilor romani", a declarat Christophe Gourlet, citat intr-un comunicat.

"Romania este o piata strategica pentru Grupul Sanofi in aceasta parte a Europei. Peste jumatate din cifra de afaceri totala a Organizatiei Multi-tari Danube (Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova si Romania) este realizata in Romania. Datorita abilitatilor de lider si a experientei vaste, am incredere ca Christophe Gourlet va asigura continuitatea si dezvoltarea de succes a business-ului, atat la nivel regional, cat si in Romania", a adaugat Peter Guenter, senior vicepresident Global Operations Europe.

Christophe Gourlet a ocupat diverse functii in zona financiara, cu grade ridicate de responsabilitate in Franta, Portugalia si apoi in Anglia. In 2003 a preluat functia de CFO pentru Asia, Orientul Mijlociu, Europa Centrala si de Est in cadrul Sanofi-Synthelabo, iar apoi pe cea de Vice Presedinte Business Support pentru Sanofi Global Operations. In 2005 a fost promovat in functia de Vice Presedinte Finante si Business Support in Japonia, pentru ca in 2007 sa devina General Manager al Sanofi Maroc. Din 2010, Christophe Gourlet a detinut functia de Country Manager al Sanofi Ungaria.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noua-conducere-pentru-compania-Sanofi-Romania_18170/

lauff lautf laurf