Imprimare

Cardul de sanatate va putea fi folosit incepand cu 2014

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicul sef al CNAS, dr. Marius Filip, sustine ca Romania este singura tara din lume care va implementa sistemul informatic unic integrat la sara nationala, anunta Agerpres.

Pentru a putea citi cardurile, medicii vor trebui sa-si achizitioneze terminale, care vor fi conectate la calculatoare prin intermediul carora vor avea acces la baza nationala de date. Cu toate ca CNAS anunta ca acest card este obligatoriu de anul viitor, Marius Filip, medicul sef al CNAS, spune ca documentul va putea fi folosit abia din 2014.

Fiecare persoana de peste 18 ani va primi acest card ce va fi distribuit in prima parte a anului viitor de catre medicii de familie. Documentele vor fi trimise la medici de catre Casa de Asigurari de Sanatate, iar costurile sunt suportate de Ministerul Sanatatii.

Proiectul cardului de sanatate a fost gestionat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), la trei ani de la primele discutii si dupa ce proiectul a ajuns la aceasta institutie de la Ministerul Sanatatii.

"Sistemul este construit pe platforma Sistemului Informatic Unic Integrat (platforma care cuprinde baza de date cu toate raportarile in sistemul de sanatate - n.red.) si completeaza Reteta Electronica, sistem deja utilizat si care va deveni obligatoriu de asemenea tot de la 1 ianuarie 2013", a declarat Doru Badescu, presedintele CNAS.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cardul-de-sanatate-va-putea-fi-folosit-incepand-cu-2014_18169/

lauff lautf laurf