Imprimare

Eugen Nicolaescu, validat in functia de ministru al Sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Eugen Nicolaescu a primit avizul favorabil al comisiilor de specialitate din Parlament pentru a ocupa functia de ministru al Sanatatii, informeaza mediafax.ro. Conform sursei citate, Nicolaescu a fost validat cu 20 de voturi pentru, patru impotriva si trei abtineri. Juramantul va fi depus in aceasta seara. 

Nicolaescu a adus in discutie necesitatea stabilitatii sistemului de sanatate, dar si necesitatea unui cadru legislativ care sa nu fie schimbat de fiecare ministru in parte. Potrivit viitorului ministru, continuitatea este cea care a lipsit sistemului de sanatate.

"Sper ca in 2013 sa reusesc cresterea taxei pe viciu. Cred ca mai multi bani ar putea veni la rectificarea bugetara. Nu pot spune ca nu exista coruptie in sistem sau frauda, dar vreau sa explic faptul ca 80 la suta din cheltuielile unui spital merg pe cheltuielile salariale, abia restul de 20 la suta este pentru celelalte activitati, deci frauda ar trebui sa fie din acest segment. Cred ca se impune un audit al programelor de sanatate, iar problema cea mai importanta este sa reasezam finantarea, pentru ca atunci cand am plecat (de la conducerea Ministerului Sanatatii, n.red.), in 2008, am avut o colaborare serioasa intre Casa de Asigurari de Sanatate si Scoala de Management Sanitar pentru a vedea de ce exista diferente intre tarifele pe caz ponderat de la un spital la altul", a declarat Nicolaescu.

Nicolaescu a explicat ca vrea sa construiasca cele opt spitale regionale de urgenta dar si sa dezvolte un parteneriat public privat in sanatate.

In plus, a continuat Nicolaescu, Romania are nevoie de Institutul Cantacuzino.

"Reluarea activitatii la Cantacuzino este un semnal pentru populatie ca erorile se corecteaza", a mai spus Nicolaescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Eugen-Nicolaescu_-validat-in-functia-de-ministru-al-Sanatatii_18172/

lauff lautf laurf