Imprimare

Cardul de sanatate starneste controverse in randul medicilor de familie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii de familie sunt nemultumiti de faptul ca vor fi nevoiti sa distribuie cardurile nationale de sanatate. Acestia au solicitat o intrevedere cu noul ministru al Sanatatii, pentru a discuta despre modificarea legislatiei privind distribuirea si implementarea cardurilor de sanatate.

Potrivit unui comunicat de presa, legislatia actuala (HG 900 adoptata pe 1 septembrie 2012), pune in mod halucinant distributia, verificarea si validarea cardurilor de asigurat in sarcina medicului de familie, in loc ca aceste activitati sa fie realizate de catre angajatii caselor de asigurari, la ghiseele de relatii cu asiguratii.

"HG contravine intereselor cetatenilor intrucat prin procedurile legate de card, pe care ar trebui sa le indeplineasca medicii de familie, pacientii vor fi programati la intervale mari de timp. Acest lucru se va intampla din cauza faptului ca timpul alocat cardului va fi in detrimentul consultatiei medicale. SNMF si FNPMF reamintesc si pe aceasta cale decidentilor ca medicul de familie nu este un functionar al casei de asigurari. Medicul de familie, ca si alti medici din ambulatoriul de specialitate sau spital, este un furnizor de servicii medicale. ", se arata in comunicatul trimis de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Reamintim ca CNAS a mutat procedurile administrative privind cardul de sanatate din sarcina functionarilor in cea a medicilor de familie.

"Vor avea de suferit accesibilitatea si calitatea serviciilor medicale oferite pacientilor", se precizeaza in document.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cardul-de-sanatate-starneste-controverse-in-randul-medicilor-de-familie_18175/

lauff lautf laurf