Imprimare

Sectie noua de oncologie la Spitalul Judetean Zalau

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta Zalau a finalizat reabilitarea Sectiei de Oncologie in urma unei investitii totale de peste un milion de lei, din fonduri provenind de la Ministerul Sanatatii, alaturi de fonduri proprii si ale Consiliului Judetean (CJ) Salaj, anunta Agerpres.

Receptia vizand finalizarea lucrarilor de modernizare a Sectiei de Oncologie a Spitalului Judetean a avut loc joi, la eveniment fiind prezenti, de asemenea, reprezentanti ai conducerii unitatii spitalicesti, antreprenorului lucrarii, Consiliului Judetean, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Porolissum" Salaj si Inspectoratului de Stat in Constructii.

"N-am urmarit doar o reparatie capitala, ci o modernizarea a sectiei, cu asigurarea celor mai bune conditii pentru pacienti, medici asistente si ingrijitoare. Putem spune ca avem o sectie practic noua si nu una reabilitata. Pentru a realiza acest lucru am alocat, in completarea fondurilor primite de la bugetul de stat o suma consistenta, aproape dubla fata de cea primita de la Ministerul Sanatatii. in 2013 avem in vedere imbunatatirea dotarilor medicale cu aparate performante, de ultima generatie", a precizat, la receptia lucrarilor, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj.

in urma modernizarii, sectia ofera atat pacientilor cat si personalului medical spatii confortabile, concretizate in saloane cu cate doua paturi, un grup sanitar la fiecare doua saloane, cabinete pentru medici si asistente. Capacitatea totala a Sectiei de Oncologie este de 25 de paturi, investitia fiind realizata in circa opt luni.

Lucrarile de modernizare au fost finantate de catre Ministerul Sanatatii - 430.000 lei, dar si din fonduri proprii si ale Consiliului Judetean - 700.000 lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sectie-noua-de-oncologie-la-Spitalul-Judetean-Zalau_18176/

lauff lautf laurf