Imprimare

150 de medici spanioli au demisionat dupa aprobarea unor privatizari in spitale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Plenul legislativului regional din Comunitatea Madrid a aprobat legea ce cuprinde masuri fiscale si administrative pentru 2013 si care prevede posibilitatea privatizarii administratiei in sase spitale 27 de centre publice de sanatate.

Potrivit Agerpres, peste 150 de medici ce ocupau posturi de consilieri in conducerile spitalelor si-au prezentat demisiile.

Legea mentionata a trecut doar cu voturile puterii si a fost respinsa in bloc de toate cele trei formatiuni politice din opozitia din legislativul regional madrilen. Masurile cuprinse in lege au provocat grevele din ultimele saptamani, din sectorul public de sanatate, precum ai demisiile in bloc ale conducerilor centrelor de sanatate, precum si ale medicilor din spitalele mentionate.

Seful executivului local madrilen, conservatorul Ignacio Gonzalez, a carui demisie o cer medicii din spitalele si centrele de sanatate, a tinut sa precizeze, cu ocazia aprobarii masurilor, ca grevele repetate din ultimele cinci saptamani au provocat pierderi la PIB-ul regiunii de aproximativ 1,7 miliarde de euro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/150-de-medici-spanioli-au-demisionat-dupa-aprobarea-unor-privatizari-in-spitale_18178/

lauff lautf laurf