Imprimare

87% dintre furnizorii de servicii medicale au prescris cel putin o reteta electronica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Marius Filip, medicul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) sustine ca furnizorii de servicii medicale au prescris cel putin o reteta in format electronic, anunta Agerpres. Conform sursei citate, medicii care nu s-au inscris in sistem nu vor putea prescrie medicatie, in timp ce farmaciile nu vor putea elibera retetele.

Statisticile CNAS arata ca numarul medicilor inregistrati in SIUI in 2012 a fost de 11.245, iar cel al farmaciilor inscrise a fost de 4.489.

De la 1 ianuarie 2013 reteta electronica este obligatorie, dupa ce, de la 1 iulie si pana la sfarsitul anului 2012, prescrierea medicamentelor s-a putut face în paralel, respectiv electronic si clasic. Cei care au probleme cu legatura la internet pot face prescriere offline.

Un alt element important in informatizarea sistemului de sanatate il constituie cardul national de sanatate. Conform HG 900/2012, cardul va fi obligatoriu de la 1 ianuarie 2013 pentru toti cetatenii romani de peste 18 ani si va contine datele de identificare ale posesorului: numele acestuia, codul unic de asigurat (format din 20 de caractere si diferit de CNP), precum si informatii medicale despre detinator.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/87_-dintre-furnizorii-de-servicii-medicale-au-prescris-cel-putin-o-reteta-electronica_18184/

lauff lautf laurf