Imprimare

Studentii romani de exceptie vor fi premiati pe 8 ianuarie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cei mai buni studenti romani din strainatate vor fi premiati in cadrul Galei organizate de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), eveniment aflat in 2013 la cea de-a patra editie. Tinerii care au studiat la universitatile din afara Romaniei au avut posibilitatea sa-si depuna candidatura in concurs pana pe 30 noiembrie 2012, in baza unui CV si a unei scurte autodescrieri.

Prin urmare, peste 200 de studenti si doctoranzi s-au inscris in cursa pentru premiile LSRS pentru excelenta academica in strainatate. Potrivit Adinei Vintan, coordonatoarea evenimentului, cele mai multe aplicatii au fost depuse la categoria "Studentul Roman Erasmus al Anului". Celelalte categorii sunt "Studentul Roman al Anului din America de Nord" (nivel universitar; nivel post-universitar), "Studentul Roman al Anului in Europa"(nivel universitar; nivel post-universitar), "Studentul Roman al Anului pe alte Continente", "Studentul Anului in Romania" si "Premiul Special in Arte", categorie aflata pentru prima oara in competitie.

"An de an au fost aplicatii foarte bune in domeniul artelor si am considerat ca merita sa acordam un premiu special celor implicati in aceasta zona", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Adina Vintan, coordonator al Galei din 2013.

Tinerii din domeniul medical, premiati anual de LSRS

Inca de la prima editie a Galei LSRS, rezultatele academice si extra-curriculare obtinute de studentii sau doctoranzii care activeaza in domeniul medical s-au evidentiat, acestia fiind premiati cu cele mai importante distinctii. La prima editie a Galei LSRS, medicul Andrei Ilie, doctorand in Neurostiinte la Universitatea Oxford, a obtinut premiul "Studentul Roman al Anului in Europa". Puteti citi un interviu cu dr. Andrei Ilie AICI.

In anul 2011, titlul de "Studentul Roman al Anului in lume" i-a revenit Cristinei Ghenoiu, absolventa a Universitatii Cornell din Statele Unite ale Americii si cercetatoare in domeniul cancerului.

"Acest premiu este o mare onoare pentru mine. Cunosc, personal, foarte multi romani a caror munca merita premiata si apreciata. In plus, sunt foarte mandra sa fiu asociata cu Liga Studentilor Romani din Strainate, a carei echipa o admir si ale carei idealuri le impartasesc pe deplin. Premiul este, totodata, o mare bucurie fiindca pentru prima oara familia mea poate citi in limba romana despre realizarile mele. Si, nu in ultimul rand, premiul a constituit o oportunitate extraordinara de a ma reintoarce in societatea romaneasca pentru a avea un impact pozitiv", a declarat pentru PaginaMedicala.roCristina Ghenoiu.

Interviul pe care ni l-a acordat Cristina Ghenoiu imediat dupa Gala LSRS din 2011 poate fi citit AICI.

Mihai Copaceanu, premiat de LSRS tot in 2011, a absolvit un masterat in domeniul adictiilor in cadrul King's College London, unde a avut drept mentori psihiatri si psihologi - experti ai Institutului de Psihiatrie din capitala Marii Britanii. Cititi AICI un interviu acordat de Mihai Copaceanu site-ului PaginaMedicala.ro.

Raed Arafat, membru in juriul Galei LSRS din 2013

In acest an, din juriul Galei face parte si dr. Raed Arafat, fostul ministru al Sanatatii si actual secretar de stat in cadrul institutiei. Din juriul prezidat de acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, mai fac parte acad. Eugen Simion, George Butunoiu (Butunoiu Executive Search), Sandra Pralong (SynergEtica Foundation), Liviu Muresan (Fundatia EURISC), Napoleon Pop (Banca Nationala a Romaniei), Radu Dudau (Universitatea Bucuresti) si George Ivascu (Teatrul Metropolis).

"Obisnuim sa invitam la Gala si clasa politica si oficiali din ministere, dar si personalitati din lumea academica si mediul neguvernamental. Vrem sa ii aducem in vizor pe studentii si doctorantii cu merite deosebite. In plus, vom profita de prezenta personalitatilor la eveniment si vom lansa o strategie de reintegrare a absolventilor romani din strainatate, strategie pe care urmeaza sa o predam factorilor de decizie", a conchis Adina Vintan.

Peste 800 de participanti sunt asteptati la evenimentul din 8 ianuarie 2013.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Studentii-romani-de-exceptie-vor-fi-premiati-pe-8-ianuarie_18187/

lauff lautf laurf