Imprimare

Spitalele nu sunt pregatite sa elibereze retete electronice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Multe spitale din Romania nu sunt pregatite sa elibereze retete in format electronic, dupa cum a anuntat dr. Rodica Tanasescu, presedinta Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), citata de Agerpres.

Conform medicului de familie, acest lucru trebuie rezolvat pentru ca pacientii externati trebuie sa primeasca reteta la iesirea din spital pentru 30 de zile. Dr. Tanasescu a adaugat ca medicii de familie nu au posibilitatea de a prescrie citostatice, insulina sau medicamente pentru anumite psihoze.

In opinia medicilor de familie, reteta in format electronic inseamna transparenta in ceea ce priveste prescrierea medicamentelor, arata dr. Tanasescu. Insa, puncteaza aceasta, colegii sai nu sunt de acord sa distribuie si sa inscriptioneze cardul national de sanatate.

"Suntem de acord sa folosim cardul, dar nu sa-l distribuim si sa-l inscriptionam. Aceasta necesita foarte mult timp, in plus noi nu trebuie sa validam date de identificare. Nu suntem evidenta populatiei, ci medici", a conchis medicul.

Reamintim ca medicii de familie au dat publicitatii un comunicat de presa prin intermediul caruia solicita o intrevedere cu noul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Motivul intalnirii il reprezinta modificarea legislatiei privind cardul de sanatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalele-nu-sunt-pregatite-sa-elibereze-retete-electronice_18189/

lauff lautf laurf