Imprimare

Autismul ar putea fi detectat printr-o analiza de sange

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Autismul ar putea fi detectat inca din primele zile de viata, printr-o analiza de sange, informeaza romanialibera.ro. Conform sursei citate, cercetatorii sustin ca o serie de gene sunt diferite la copiii cu tulburari de spectru autist fata de ceilalti copii.

Oamenii de stiinta din Boston au efectuat analize asupra sangelui a 66 de copii autisti si 33 de copii care nu au aceasta tulburare, se arata in studiu.

Oamenii de stiinta au descoperit in genele copiilor autisti o serie de trasaturi care nu se regaseau la ceilalti copii. Ei au identificat 55 de gene posibile indicatoare ale tulburarilor de spectru autist la doua treimi din cei 66 de copii. De asemenea, cercetatorii au observat ca unele mutatii ale genelor se refera la abilitatea de invatare a copiilor, iar altele, la imunitate.

"Exista sute de diferente moleculare ale genelor, numite cancer, si pentru fiecare exista tratamentul optim", au explicat specialistii.

Detectarea timpurie a autismului ar putea ajuta mai multi copii sa beneficieze de tratamente potrivite, a apreciat echipa de la Spitalul din Boston.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Autismul-ar-putea-fi-detectat-printr-o-analiza-de-sange_18190/

lauff lautf laurf